Vanaf woensdag stakingen op het spoor

Woensdag t/m vrijdag 's ochtends acties; zaterdag landelijke staking

Message

Vanaf woensdag 28 april wordt er door personeel van de verkeersleiding gestaakt. Vakbond FNV Spoor voert acties omdat er nog geen akkoord is over een CAO met ProRail.

De acties zullen woensdag t/m vrijdag 's ochtends plaatsvinden, iedere dag in verschillende regio's. Het is mogelijk dat op die momenten weinig of geen treinen rijden en dat er een flinke impact zal zijn op het treinverkeer.

Zaterdag 1 mei wordt er landelijk gestaakt voor een periode van 24 uur. De kans is groot dat op zaterdag in het hele land geen treinverkeer mogelijk is.

Op de volgende momenten wordt gestaakt in de volgende regio's:

  • woensdag 28 april van 06:00 – 10:00 uur in de regio’s Utrecht, Amsterdam en Alkmaar;
  • donderdag 29 april van 06:00 – 10:00 uur in de regio’s Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal;
  • vrijdag 30 april van 06:00 – 10:00 uur in de regio’s Eindhoven, Maastricht, Arnhem, Zwolle en Groningen;
  • zaterdag 1 mei van 05:00 tot zondag 2 mei 05:00 uur: landelijke 24-uursstaking.

Volgens FNV Spoor worden de acties van woensdag tot en met vrijdag tot 08:30 uur in de ochtend gevoerd. Echter kan het treinverkeer dan pas na 08:30 uur weer worden opgestart en dat kost tijd. Daarom verwachten ProRail en de vervoerders dat het treinverkeer tot in ieder geval 10:00 uur ontregeld zal zijn in de regio's waar gestaakt wordt.

Mocht FNV Spoor de landelijke actie van zaterdag 1 mei door laten gaan, dan is er de gehele dag in het hele land geen treinverkeer mogelijk.

Hoewel de acties van woensdag tot en met vrijdag regionaal zijn georganiseerd is er een grote kans dat het effect ervan ook in andere delen van het land te merken is. Check op deze dagen vóór vertrek de reisplanner en de actuele vertrektijden voor actuele reisinformatie.

De reisplanner is voor woensdag bijgewerkt.

Source: Rijden de Treinen
Last update: